Μια όψη είναι ένα πολύ λεπτό, πορσελάνινο κέλυφος που προσκολλάται στο μπροστινό μέρος των δοντιών σου για να καλύψει τις ατέλειες. Έχουν πολύ φυσική όψη και δεν μπορούν εύκολα να υποστούν ζημιά.
 
Οι οδοντιατρικές όψεις πορσελάνης μπορούν να καλύψουν και να βελτιώσουν προβλήματα σχήματος και ευθυγράμμισης, αποχρωματισμούς ή κηλίδες, θραύσματα ή κενά, προβλήματα στο μήκος των δοντιών, και μια ποικιλία από άλλες ατέλειες.
 
Πριν την τοποθέτηση των όψεων, ο οδοντίατρος σου θα χαράξει απαλά το σμάλτο των δοντιών σου, ώστε να φτιάξει μια καλύτερη βάση για την κόλλα. Μόλις το σμάλτο σου είναι έτοιμο, θα προσκολλήσει προσωρινές όψεις μέχρι οι νέες να ετοιμαστούν στο εργαστήριο. Μόλις είναι έτοιμες, ο οδοντίατρος θα τις κολλήσει στα δόντια σου με μια οδοντιατρική κόλλα διαρκείας.
 
Συνήθως διαρκούν 15-20 χρόνια, και μερικές φορές περισσότερο. Το διάστημα εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζεις τις όψεις, και τα γύρω σου δόντια και ούλα.
 
Για την τοποθέτηση οδοντιατρικών όψεων χρειάζεσαι από ένα έως τρία ραντεβού με τον οδοντίατρό σου, ανάλογα με το είδος των όψεων που θα επιλέξεις.
 
Προτού ο οδοντίατρος σου τις τοποθετήσει, θα χρειαστεί να ελέγξει το στόμα σου για κοιλότητες τερηδόνας ή άλλες επικίνδυνες λοιμώξεις.
 
Η τοποθέτηση όψεων είναι μια ελάχιστα επεμβατική και αποτελεσματική λύση.
 
Οι οδοντιατρικές όψεις δεν είναι λύση για όσους πάσχουν από περιοδοντίτιδα ή τα δόντια τους είναι ακόμη υπό ανάπτυξη.
 
Οι όψεις πορσελάνης είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, λόγω της αφαίρεσης του σμάλτου πριν την τοποθέτησή τους.
 
 
 
 
πηγή:dentalalert.gr